Ahad, 27 November 2011

Finatik Politik ( idea from blog RASA HATI )

     Baru baru ini seorang sahabat blogger berkongsi kisah finatik politik  ( <-sila klik ) , kisah benar aku menjadi mangsa finatik PAS yang agak berpangkat . Aku tidak menafikan kepentingan persaingan politik dalam nagara kita . Malah ia adalah postif akibat mereka saling berlumba - lumba mencari kesalahan antara satu sama lain dalam membela nasib rakyat untuk di perbetulkan.

     Aku faham ayah tidak mahu aku bersekolah di sekolah kerajaan. Dia menghabis ribuan ringgit bertahun semata - mata menghantar aku dan along bersekolah swasta . Aku juga tahu sekolah menegah di kuala lumpur adalah sekolah yang paling banyak maslah soSIAL kerana aku sempat merasa 1 1/2 thn menghabiskan SPM walaupun terseksa dengan mogok dan baran ayah . Kerana itu juga aku tidak dapat menyambung form 6 di High School Setapak, ffuck it's suck!!!

2003 , just finish PMR ; -

"igt ayah kau nk sain???" 

nada perli tapi sebenarnye berpesan dengan aku supaya tidak berharap . Walaupon begitu mama berusaha mendapatkan borang kemasukan , tak tahu la mane sumber . . mungkin die g beratur kew . . pergi print melalui internet ke . . setahu aku  borang tu memang susah nak dapat dan mak aku tidak putus asa mendapatkan .
tetapi . . setelah mama isi borg aku selengkap2nye , hanya tinggal sain bapak aku yang belum di isi. 

  "Ayah sain ?"          nak tahu apew die jawab

"JGN HARAP LA AKU NK HANTAR KAU PEGI SANE!!!
"   sambil campak borang2 Sek. Men. Teknik tuh . Lepas tu aku pon tepuk tgn...yeay~











p/s - kat sekolah menengah lah aku dapat gelaran ' shizuka ' sebab aku budak baik . . rajin belajar serta berkongsi note' . .  dan ketua kebersihan ! hehee blushing2x



 

6 ulasan:

  1. shizuka, dalam jepun bermaksud senyap :)

    BalasPadam
  2. owh. tp i x pendiam sgt . . bersuara la gak bile perlu .

    BalasPadam
  3. owh no wonderlah.. u ada detik2 hitam rupanya dengan politician ni..

    BalasPadam
  4. kat mana pun dia hantar belajar tp tetap dia cuba beri yg terbaik, kan??

    BalasPadam
  5. Bila da besar2 nih terfikir juga . .

    BalasPadam

(+_+)